مدرس دوره آموزش موشن گرافیک در شهرقدس (قلعه حسن خان) مهندس سید ایمان تکمیلی می باشند.اما قبل از آموزش باید اطلاعات اولیه در مورد این هنر را داشته باشید پس با دقت مطالب زیر را مطالعه نمایید:
موشن گرافیک چیست؟
معنی اصلی و معین موشن گرافیک را می توانید از نام آن Motion+Graphics متوجه شوید که به معنی: گرافیک متحرک، مجموعه جامعی از المان های گرافیکی می باشد که ایستا و یک جا نیستند و حرکت می کنند.
یعنی که در طراحی یک نوع پوستر ساده و آسان، المان های شما فاقد از مکان و زمان همانطور ایستا و بی حرکت هستند. در صورتی که در اینفوگرافیک، اشیا و المان ها در داخل کادر حرکت می کنند و حرکت های آن ها به ترتیب و مشخصی هستند.
در زمانی که صحبت از موشن گرافیک می شود، بدون پیش زمینه و خواست و به طور ناخودآگاه تمامی ما به انیمیشن همزمان فکر می کنیم. در همین حین، لازم است بدانید که موشن گرافیک با انیمیشن تفاوت و اختلاف های خاص و مهمی دارد. برخی موشن گرافیک را جزو زیر مجموعه ای از انیمیشن یعنی پویانمایی می شناسند و برخی دیگر نیز میگویند که انیمیشن این امکان را دارد که یکی از زیر مجموعه ها و انواع موشن گرافیک باشد.
در هر صورت، لازم است به تفاوت و اختلافات مهم انیمیشن و موشن گرافیک اشاره نماییم:
در انیمیشن شخصیت های متفاوتی وجود دارند که هر کدام از آن شخصیت های متفاوت، دیالوگ های متفاوتی نیز دارا هستند. در صورتی که در موشن گرافیک، هیچ نوع شخصیتی وجود ندارد و المان های گرافیکی با یک موسیقی پس زمینه یا در نهایتا صدای یک گوینده (نریتور) جا به جا می شوند.
انواع موشن گرافیک
موشن گرافیک در زمینه خود دارای بخش های مختلف و متفاوتی می باشد که در ادامه این محتوای آموزش موشن گرافیک در شهرقدس (قلعه حسن خان)قصد داریم به بررسی و چگونگی آن ها نیز بپردازیم.
پس لطفا با ما تا آخر این مقاله مفید همراه باشید.
انواع موشن گرافیک عبارتند از:
فیلم های توضیح دهنده
فیلم های توضیح دهنده در برندینگ و بازاریابی استفاده می شوند. این فیلم ها به طور معمول یک نوع فرایند یا دستگاه پیچیده و سخت را به چند تکه می شکنند و با ترکیبی از حرکت های المان ها، حرکت متن ها و صدای گوینده، فرایند را به راحتی و قابل مفهوم توضیح می دهند.
تیتراژ سریال و فیلم
قطعا شما مخاطب گرامی تا به حال به تیتراژ های شروع و پایان فیلم ها و سریال ها دقت داشته اید؛ این نوع ویدیو های کوتاه و ساده، ترکیبی از المان های متفاوت و کلمه ها می باشند.
به عبارتی دیگر، موشن گرافیک به حساب می آیند.
لازم است بدانید که تیتراژ فیلم ها و سریال ها جزو قدیمی ترین نوع از موشن گرافیک می باشند که در تاریخ تولید استفاده شده اند. نخستین بار آلفرد هیچکاک برای ساخت و تولید تیتراژ فیلم روانی از این نوع روش استفاده کرده بود.
انیمیشن های UI
اگر سایت یا اپلیکیشن و برنامه ای را طراحی کرده اید، این امکان را دارید که راهنمای استفاده از آن را به شکل موشن گرافیک به سادگی در بیاورید. انجام این کار هم بسیار جذاب و محبوب است و هم مخاطب را بیشتر به خود جذب می کند.
اینفوموشن
اینفوموشن به معنی اینفوگرافیکی می باشد که به موشن گرافیک مبدل شده است. در این نوع از سیستم موشن گرافیک، اطلاعات متفاوت و زیادی به شکل حرکت دار یا متحرک به اطلاع مخاطب می رسد و مخاطب آن را دریافت می کند. از آنجایی که در اینفوموشن حافظه صوتی با حافظه بصری ترکیب می شوند، قطعا تاثیر زیادتری را در مخاطب خواهد داشت و بهتر می تواند در یادگیری اثر گذار باشد.
پرزنتیشن
پرزنیتشنهای ایستا این قابلیت را دارند که به شدت در حوزه خود حوصله سر بر باشند اما در زمانی که آن ها به موشن گرافیک تبدیل می شوند، جان تازه ای را مانند کودک متولد شده می گیرند و سپس چندین برابر بیشتر و بهتر مخاطب را به خود جذب می کنند. در این بخش از موشن گرافیک، المان های مربوطه به پرزنتیشن از نمونه های: نمودارها، آمار و ارقام و چارت ها بیشتر قابل دیدن هستند.
لوگوهای متحرک
لوگو نخستین نماد از برند شما می باشد که در ذهنیت مخاطبان باقی می ماند.
بهتر از این که لوگوی برند خود را به حرکت در بیاورید و برندتان شامل یک لوگوی متحرک باشد چه می تواند باشد؟
یکی از دیگر نوع های موشن گرافیک و در واقع کاربرد و ویژگی های آن، طراحی لوگو های متحرک زیبا می باشد. برای مثال اگر لوگویی دایره شکل باشد، یکی از روش های تبدیل آن به موشن گرافیک، استفاده نمودن از حرکت های مارپیچی می باشد که آن دایره را بسازد.
تسلط های لازم داشتن به نرم افزار های مختلف برای شروع آموزش موشن گرافیک در شهرقدس (قلعه حسن خان)
شاید اولین سوال شما این باشد که برای گذراندن دوره آموزش موشن گرافیک به چه پیش زمینه هایی نیاز دارید؟
در پاسخ باید بگوییم که فقط کافیست مفاهیم اولیه کامپیوتر را بلد باشید و تمام موارد دیگر به عهده استاد شماست تا به شما بیاموزد.از سناریو نویسی تا رشد خلاقیت برای جذاب تر کردن موشن گرافیک گرفته تا استفاده از نرم افزارهای مختلف برای ساخت موشن گرافیک
بله درست متوجه شدید شما در این کلاس فقط چند نرم افزار کاربردی را نمی آموزید بلکه روش فکر کردن برای جذاب تر کردن موشن گرافیک را هم یاد می گیرد و اصلیل ترین نکته در این دوره همین موضوع می باشد.البته تفاوت ما با سایر مجموعه های دیگر هم در همین نکته می باشد
موشن گرافیک دنیای وسیع و گسترده ای می باشد و نرم افزار های لازم برای ساختن و تولید در آن به همان قدر هم دارای تنوع می باشند. حتما یاد گرفتن تمامی این نرم افزار ها به طور هم زمان با یکدیگر امکان پذیر نمی باشد. اما به تدریج و به مرور زمان شما می توانید با آن ها آشنا شوید. از سمت دیگر هم، هر کدام از نرم افزار ها دارای کاربرد خاصی برای خود می باشند و برای نوع های مختلف از موشن گرافیک و به شکل کلی محتوای فیلمی یا ویدئویی مناسب می باشند. پس شما این امکان را دارید که یک یا دو تا را به شکل نرم افزار تخصصی انتخاب نمایید و با دیگز نرم افزار ها فقط آشناییت داشته باشید.
Cinema 4D
برای فردی که بر افترافکت تسلط دارد و ماهر است یاد گرفتن کار با برنامه Cinema 4D راحت و آسان می باشد. افراد زیادی از طراحان، این نرم افزار آسان را به دیگر نرم افزار های طراحی سه بعدی ترجیح می دهند و آن را در مقایسه با دیگر نرم افزار ها انتخاب می نمایند. چون که رابط کاربری آن به شدت ساده و یوزر فرندلی (کاربر پسند) می باشد.
در مدتی که نیازمند به موشن گرافیک های سه بعدی هستید، استفاده از نرم افزار C4D انتخاب مناسبی برای شما می باشد. به طور مثال برای شبیه سازی کردن های سه بعدی و موشن گرافیک هایی که نیازمند به چرخیدن در سه بعد دارند شما می توانید از این نوع نرم افزار استفاده عالی و به صرفه ای را داشته باشید.
Adobe After Effect
نرم افزار افتر افکت بدون هیچ مکس و تأملی مهم ترین و اصلی ترین نرم افزاری می باشد که کاربران برای طراحی موشن گرافیک به آن نیازمند هستند. بدین معنی که بدون تسلط داشتن به افتر افکت، از موشن گرافیک هم نمی توانید استفاده ای داشته باشید.
این نوع نرم افزار با استفاده کردن از لایه ها کار می کند و استفاده می شود، در حقیقت ترکیبی از یک نرم افزار فتوشاپ و ادیت ویدیو به شمار می رود.
نرم افزار افتر افکت به طور 2.5 بعدی می باشد. به معنی اینکه امکان ساخت و تولید انیمیشن های دو بعدی را در استفاده با این نرم افزار دارید و در همین حین هم با نرم افزار های ساخت المان های سه بعدی برای مثال: ۳D Max به خوبی سازگار می باشد. پلاگین ها و روش های مختلف افتر افکت سبب شده است که خوب ترین و مهم ترین نرم افزار طراحی در سیستم موشن گرافیک محسوب شود. پس از این که طراحی موشن گرافیک شما به پایان رسید، این امکان وجود دارد که خروجی ویدیو یا فیلمتان را به راحتی دریافت نمایید. بستگی به قدرت و کشش سیستم شما دارد که مدت زمان آماده شدن این خروجی چه مقدار می تواند کوتاه باشد یا میتواند طولانی باشد.
Adobe Premier Pro
نرم افزار پریمیر پرو جزو نرم افزار هایی می باشد که برای طراحی موشن گرافیک استفاده می شود. طراحان با استفاده نمودن از این نوع نرم افزار این امکان را دارند که ویدیو یا فیلم و صوت را با یک دیگر ترکیب نمایند. به طور معمول انیماتور ها و طراحان موشن گرافیک از نرم افزار پریمیر پرو برای آخرین دستکاری های کار خودشان استفاده لازم را می نمایند. برای مثال: کات های آخر کارشان، گذاشتن متن گویندگی و صدای نریتور و ترکیب کردن موسیقی با موشن گرافیک.
Adobe Illustrator
نرم افزار ایلاستریتور نیز کاربردی مشابه با نرم افزار فتوشاپ دارد؛ با این اختلاف که به جای پیکسل ها، از وکتور در این نرم افزار استفاده می شود و به این گونه کیفیت هر المان با تغییر کردن سایز آن مورد تغییر قرار نمی گیرد. اگر مایل هستید که از شخصیت ها، لوگو ها و اشیای گرافیکی در موشن گرافیک خود استفاده نمایید، نرم افزار ایلاستریتور در مقایسه با نرم افزار فتوشاپ انتخاب درست و مناسب تری می باشد.
مانند فتوشاپ، فایلهای ایلاستریتور را هم میتوانید به عنوان ورودی در افترافکت استفاده کنید.
Adobe Photoshop
هر کدام از طراحان موشن گرافیک نیاز دارند که المان های گرافیکی متنوعی را به راحتی طراحی کنند. در این مرحله نیاز است که نرم افزار فتوشاپ وارد کار شود تا جهت کامل کردن موشن گرافیک به شما کمک کند. تمامی طراحان موشن گرافیک با تجربه و ماهر از نرم افزار فتوشاپ برای انجام کار هایی مانند ایجاد کردن تایپو گرافی یا تغییر دادن بعضی از المان ها استفاده می کنند.
حال که نرم افزارهایی محبوب و معروف برای موشن گرافیست شدن را آموختید نوبت به شناخت مهارت های موشن گرافیست می رسد:
موشن گرافیست کیست و باید چه مهارت هایی را دارا باشد؟
موشن گرافیست فردی می باشد که به شکل تخصصی به طراحی و ساخت و تولید صفر تا صد و همه نقاط موشن گرافیک می پردازد و به عنوان یک فرد طراح موشن گرافیک از او انتظار می رود تا مجموعه ای از تمامی مهارت های نرم افزاری را داشته باشد.
بعضی از مهارت های مهم و اصلی که یک فرد موشن گرافیست نیاز است بر آن ها تسلط کامل داشته باشد عبارتند از:
درک نظریه رنگ ها و روانشناسی رنگ ها
شناختن رنگ ها یکی از اصلی ترین مهارت هایی می باشد که به عنوان یک گرافیست به آن نیاز دارید. اگر قصد دارید آموزش موشن گرافیک را آغاز کنید اما هیچ چیزی از روانشناسی رنگ ها اطلاع ندارید، پیشنهاد می کنیم که در ابتدا دانشی ابتدایی از این زمینه به دست بیاورید و کمی در آن مهارت داشته باشید.
هر رنگی تأثیر گذاری مختلفی را بر ذهن انسان ها دارد و احساس خاصی را به انسان ها منتقل می کند. به علمی که تاثیر گذاری رنگها بر ذهن انسان را بررسی می کند، نظریه رنگ یا روانشناسی رنگ گفته می شود. می بایستی رنگ های موشن گرافیک را بر ترتیب و اساس احساسی که مایل هستید به انسان ها یا خودتان منتقل شود انتخاب نمایید. برای مثال اگر قرار است یک موشن هشدار دهنده تولید کنید، انتخاب رنگ هایی همچون رنگ قرمز و زرد برای طراحی مناسب می باشد.
مهارت طراحی گرافیکی
طراحی کردن موشن گرافیک چیز خاص و سختی نمی باشد جز اینکه می بایستی گرافیک های متفاوت را به حرکت در بیاورید.
معلوم است که برای تبدیل شدن به یک موشن گرافیست خوب و ماهر می بایستی مهارت های طراحی گرافیکی را مسلط باشید. خصوصا اگر به شکل فریلنسری کاری را انجام می دهید، دارا بودن مهارت های طراحی سبب می شود ۱۰ هیچ از رقیب های دیگرتان جلو بیفتید و در حیطه خود عالی باشید.
درک اصول و اساس انیمیشن
ساختن یک موشن گرافیک و دیگر نوع های انیمیشن فقط به معنی به حرکت درآوردن چند پنل و المان در این زمینه نیست.
بلکه لازم است که شما کاربر عزیز بدانید هر چیز را در چه مدت زمانی و در چه جهتی و با چه سرعتی به حرکت در آورید.
مهارت های هنری
تمامی افراد موشن گرافیست، طراحان هنری و نقاش حرفه ای نمی باشند اما موشن گرافیستی که این مهارت ها را دارا باشد، مسیر و راهی آسان تر را در پیش روی خود خواهد داشت. خوب است که در شروع کار تمرین های زیادی را طراحی کنید و گاهی هم المان ها، شخصیت ها و شکل ها را بر روی کاغذی بکشید و بعد در نرم افزار های طراحی رسم نمایید.
درک سه بعدی و آشنایی با طراحی های سه بعدی
هرچند که تعداد متعددی از موشن گرافی ها سه بعدی می باشند، تمایل به مشاهده موشن های سه بعدی روز به روز در حال افزایش می باشد.
بدین ترتیب می بایستی درک درست و به جایی از روانشناسی شکل داشته باشید و بتوانید جسم های سه بعدی را به آسانی رسم کنید و همچنین بتوانید با توجه به نمای موشن گرافیک تان این جسم ها را به سایز های متفاوتی در بیاورید.
علم تایپو گرافی
تایپو گرافی یکی از بخش های موشن گرافیک می باشد و در بیشتر موشن گرافیک هایی که مشاهده می کنید، نقش اصلی و مهمی را دارد. برای مثال امکان دارد که یک موشن گرافیک فقط از تایپو گرافی استفاده نماید تا محصول، شرکت یا برند مورد نظرش را به مخاطب به طور خوب معرفی نماید. لازم است بدانید چه مدل از طراحی حرف ها (Typeface) چه نوع احساسی را به بیننده منتقل می کند و چه شکل هایی راحت تر قابل خواندن و خوانا هستند. تایپو گرافی مناسب این امکان را می دهد که موشن گرافیک شما را چند مرحله بالاتر ببرد و ارتقا بدهد.
خلاقیت
نوشتن برنامه یا سناریو و روند پیش رفتن موشن گرافیک در بیشتر مواقع به عهده خود فرد می باشد و کارفرما قطعا هیچ نوع تصوری از خروجی کاری که سفارش داده است را ندارد. پس لازم است حتما قوه خلاقیت و تخیل خودتان را افزایش و تقویت نمایید.
مشاهده نمودن نمونه های موشن گرافیک می تواند در انجام و پیشرفت دراین کار به شما کمک چشمگیری کند.
مهارت های تکنیکی
موشن گرافیک و روش ها یا تکنیک های آن بسیار وابستگی به نوع های نرم افزار ها پیشرفت تکنولوژی دارد. بدین ترتیب شما می بایستی مهارت خودتان را در این بخش افزایش دهید.
به نرم افزار های لازم جهت طراحی موشن گرافیک تسلط کافی را داشته باشید، سعی نمایید سایر نرم افزارها را به ترتیب و به مرور زمان یاد بگیرید و از هر نوع آپدیت و بروزرسانی در نرم افزار ها با روی باز استقبال و پیشگیری کنید.
اصالت و امضای شخصی
بهتر است که از ترند ها و مد روزهای بازار و طراحی ها با خبر باشید اما چیزی که شما را از دیگران بالاتر می برد، سبکی می باشد که برای خودتان انتخاب می کنید. اگر در اول راه آموزش موشن گرافیک قرار داشته باشید می بایستی تا حد امکان از سبک دیگران تقلید نمایید اما به مرور زمان بهتر است که سبک و امضای خاص خودتان را برای موشن گرافیک داشته باشید و پیدا کنید.
حل که با مقاهیم اولیه که برای یادگیری موشن گرافیک به آنها نیاز دارید، آشنا شدید به سراغ چارت دروسی می رویم که در دوره آموزش موشن گرافیک به آنها خواهیم پرداخت.فراموش نکنید که تمامی موارد بیان شده در دوره خصوصی آموزش موشن گرافیک در شهرقدس به شما آموزش داده می شود.
چارت درسی دوره آموزش موشن گرافیک از مبتدی تا حرفها ی در شهرقدس (قلعه حسن خان)
۱- مطالعه تئوری
قبل از هر کاری، نیاز است که برخی مسئله های اصلی و مهم را به شکل تئوری بدانید. برای مثال درباره روانشناسی شکل و رنگ ها اطلاعات کافی و مورد نیاز را با مطالعه های لازم به دست بیاورید.
۲- یاد گرفتن فتوشاپ / ایلاستریتور
قبل از وارد شدن به دنیای موشن گرافیک می بایستی وارد دنیای طراحی گرافیکی شده باشید و از آن اطلاعاتی را کسب کرده باشید. و در نتیجه یکی از نرم افزار های فتوشاپ یا ایلاستریتور را یاد گرفته باشید.
هیچ نیازی نیست در سطح حرفه ای ترین طراح های گرافیکی به این نرم افزار ها تسلط داشته باشید چون که این تسلط به مرور زمان به وجود خواهد آمد، اما می بایستی اصول اولیه کار را بدانید.
۳_ یاد گرفتن مقدماتی After Effect (مخصوص موشن گرافیک های دو بعدی)
بعد از یاد گرفتن یک نرم افزار طراحی گرافیکی وقت آن می رسد که اصل کار را شروع کنید: نرم افزار افتر افکت را نصب نمایید و کار با آن را یاد بگیرید. آشنا شدن با محیط نرم افزار و ابزار های متفاوت آن، جزو اولین قدم هایی می باشد که لازم است بردارید. یادگیری چگونگی دستکاری لایه های افترافکت، استفاده از ease و پلاگین های راحتی مانند ease and wiz در این مرحله قرار دارند.
۴- یاد گرفتن تایپو گرافی در After Effect
همان گونه که گفته شد تایپو گرافی قسمتی مهم و اصلی از موشن گرافیک می باشد که می بایستی به آن مسلط باشید. پس از آشنا شدن با قسمت های متفاوت نرم افزار، یادگیری تایپو گرافی، کار کردن با mask و در عین حال کار کردن با پلاگین های فارسی نویسی را یاد بگیرید.
۵- حرکت دادن کاراکتر و کار با صدا
شما می بایستی بتوانید در طراحی کردن موشن گرافیک زمان بندی و سرعت لازم را انتخاب نمایید، مخصوصا اگر که موشن گرافیک شما به انیمیشن نزدیک تر باشد و دارای کاراکتر باشد. در این قسمت استفاده از نریشن و ترکیب موشن و صدا را شروع کنید.
۶- موشن گرافیک سه بعدی
پس از این که موشن گرافیک دو بعدی را مسلط شدید این امکان را دارید که به دنیای سه بعدی ورود کنید. این کار را اول در نرم افزار افترافکت و بعد در نرم افزار Cinema 4D امتحان کنید.
۷- یاد گرفتن دیگر نرم افزار ها و پلاگین ها
به عنوان یک موشن گرافیست ماهر می بایستی بیشتر پلاگین های نرم افزار افترافکت را بلد باشید و از آن شناخت کامل و لازم را داشته باشید و بر اساس نیاز شما پلاگین های جدیدی را پیدا نمایید. در عین حال بهتر است که سری به نرم افزار هایی همانند Mocha و Maya نیز بزنید. این نرم افزار ها در همیشه نکته های جدیدی برای یاد گرفتن را دارند.
برای اطلاع از نحوه آموزش موشن گرافیک در شهرقدس شما کاربران گرامی می توانید به ما مراجعه نمایید و یا می توانید با مشاوران ما تماس حاصل فرمایید و اطلاعات مورد نیاز خودتان را دریافت نمایید.
ما سعی داریم شما را از خودمان راضی نگه داریم.
شما می توانید با دریافت و کسب اطلاعات از مشاوران و متخصصان ما به درستی انتخاب خود را در زمینه یادگیری و آموزش انجام دهید.
با سلام و احترام خدمت استاد گرامی،
، میخواهم از شما بابت تدریس عالی و فوق العاده این درس، صمیمانه تشکر کنم. از طریق شما، به دنیایی جدید از خلاقیت و هنر ورود پیدا کردم که بسیاری از جوانان مثل من به آن علاقه دارند.
روشهای شما در تدریس، علاوه بر آموزش مفاهیم و اصول موشن گرافی، عالی بود
همچنین، روحیه خوب و پرانرژی شما در تدریس، انگیزه و اشتیاق من را برای یادگیری بیشتر افزایش داد.
در نهایت، مجددا به شما بابت تدریس بسیار عالی این درس تشکر میکنم و امیدوارم که این همکاری ما در آینده ادامه پیدا کند.
امیدوارم بازهم از تدریس های شما استفاده کنم
سلام تشكر مي كنم از كامنت شما دوست عزيز
دروددد
سپاس از دوره فوق العاده تون، به شدت مفید بود این دوره، به ویژه فنون و تریک های خاصی که گفته شد
تشکر می کنم از راهنمایی و آموزش های مفیدتون، امیدوارم که در ادامه مسیر هم بتونم موفق باشم
و خوشحالم که این دوره رو انتخاب کردم، البته روراست باشیم، هر دوره ای ممکنه مشکلات خودش رو داشته باشه
و اینکه شما نقد پذیر هستید بسیار خوب هست. بنابراین امیدوارم دوره های آینده تون حتی از این هم بهتر باشن
مثلا به نظر بنده شاید بهتر باشه ساعات دوره و بیشتر کنین و مطالب بیشتری داخلش قرار بدید
به هرحال همین دوره ای که اکنون هست به نظر من بازهم ارزنده بود و دارای مطالبی مفید
ممنونم ازتون
شاد و پیروز باشید 🙂
سلام با تشكر از نظر شما
با سلام و عرض ادب،
من خوشحال شدم که با سایت شما آشنا شدم و مطالبی که در این قسمت گذاشته بودین رو خوندم. میشه گفت خیلی مواردشو نمیدونستم و اطلاعاتم در این زمینه محدود بود ولی ذهنم بازتر شد و دیدگاهم خیلی فرق کرد. در یکی از قسمتهای مطلب به این اشاره شد که در برنامه ایلاستریتور به جای اینکه از پیکسل استفاده بشه از وکتور استفاده میکنن. میخواستم اطلاعات بیشتری راجع به وکتور بهم بدین که به چه صورت هست. ممنونم از زحمات شما.
سلام ممنون ازینکه کامنت گذاشتین و سوالتون رو پرسیدین
وکتور تشکیل شده از پیکسل نیست و با زوم کردن و آن زوم کردن دچار افت کیفیت و کاهش کیفیت نمیشه.برعکس این اتفاق برای تصاویر و عکس ها میفته یعنی چون از پیکسل تشکیل شدن با زوم کردن دچار افت کیفیت یا شطرنجی شدن عکس میشه
طراح ها و نقاش ها از ایلستریتور برای نقاشی کشیدن طراحی کردن استفاده می کنن