آموزش اتوکد autocad در وردآورد به مدت 20 ساعت زمان می برد و هزینه آن 5 میلیون تومان می باشد.شما عزیزان می توانید این مبلغ را در 3 قسط بپردازید.با قبولی در آزمون نهایی اتوکد می توانید عضو تیم تکمان دیجیتال سرویس شوید.برای آشنایی با تیم تکمان دیجیتال سرویس می توانید روی لینک کلیک نمایید.
اتوکد نرم افزاری کاربردی برای ترسیم نقشه های صنعتی و مهندسی می باشد که محصول شرکتی آمریکایی به نام اتودسک (Auto Desk) می باشد. این نرم افزار امکان استفاده از محیط های دو بعدی و سه بعدی را در اختیار کاربر قرار می دهد. یاد گرفتن اتوکد و دنبال کردن آموزش های این نرم افزار می تواند بسیار کمک کننده باشد. افرادی که به معماری، نقشه کشی و ترسیم های فنی هستند، می توانند با یادگیری این نرم افزار وارد بازار کار شده و بسیار موفق شوند. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره آموزش اتوکد autocad در وردآورد به آموزش های ما سر بزنید.
اتوکد چیست؟
اتوکد مهم ترین و کاربردی ترین نرم افزار طراحی دو بعدی و سه بعدی می باشد. عبارت CAD در انتهای نام این نرم افزار مخفف عبارت Computer Aided Design می باشد که به معنای طراحی به کمک نرم افزار است. در حقیقت به جای این که شما یک طرح را دقیق و خط کشی شده با دست بکشید، می توانید آن را با اتوکد دقیق و سریع به کمک کامپیوتر رسم کنید.
کاربرد اتوکد
نرم افزار اتوکد کاربردهای بسیاری در زمینه متفاوت به ویژه در مهندسی دارد. در ادامه تعدادی از مهم ترین کاربردهای این نرم افزار را با هم می بینیم:
- معماری: نرم افزار اتوکد در معماری برای برنامه ریزی فضا، نقشه های معماری و جزئیات ساختمانی به کار می رود. مهم ترین نرم افزاری که هر معمار باید حتما به آن مسلط باشد اتوکد می باشد.
- مهندسی عمران: اتوکد در این رشته به منظور طراحی پلان های ساختمانی، طراحی زیرساخت های شهری، تحلیل سازه ها و برنامه ریزی های مربوط به شهر استفاده می شود.
- طراحی صنعتی: اتوکد در طراحی قطعات و تجهیزات صنعتی و ماشین آلات کاربرد گسترده ای دارد.
- طراحی داخلی: این نرم افزار برای ترسیم فضای داخلی ساختمان و دکوراسیون داخلی آن به کار گرفته می شود. یکی از جذاب ترین کاربردهای این نرم افزار امکان ایجاد طرح دلخواه و انتخاب شیوه قرارگیری مبلمان می باشد. شما با این نرم افزار می توانید دقیقا همه چیز را ببینید و برنامه ریزی کنید.
- مهندسی مکانیک و برق: در این رشته از اتوکد برای طراحی مدار الکتریکی، سیستم های حرارتی و تهویه استفاده می شود.
- طراحی شهری: طراحی پارک ها و فضای شهری امکان طراحی در این نرم افزار را دارند.
- مهندسی معدن: طراحی معادن و تاسیسات مرتبط با استخراج معادن با اتوکد طراحی می شوند.
- نقشه برداری: از اتوکد به عنوان ابزاری برای تهیه نقشه توپوگرافی، طرح های مربوط به محیط زیست و زمین شناسی استفاده می شود.
- ساخت و تولید: به کمک این نرم افزار می توان هر چیز قابل تولید را طراحی کرد. هر قطعه ای که در صنعت ساخته و تولید می شود را می توان در اتوکد رسم و طراحی کرد.
نسخه های متفاوت اتوکد
همان طور که در قسمت کاربردهای اتوکد دیدیم، این نرم افزار در رشته های متفاوت به کار گرفته می شود. برای هرکدام از این رشته ها اتوکد نسخه متفاوتی دارد و هر رشته بسته به نیاز خود، از نسخه مورد استفاده خود کمک می گیرد. تعدادی از این نسخه ها را باهم ببینیم:
- رشته معماری: AutoCAD Architecture
- رشته برق: AutoCAD Electrical
- رشته مکانیک و برق: AutoCAD Mechanical
- رشته عمران: AutoCAD Civil 3D
- نقشه برداری: AutoCAD Map 3D
- ساخت و تولید: AutoCAD Plant 3D
- تاسیسات و لوله کشی: AutoCAD MEP
- ابزارآلات: AutoCAD P&ID
شما در وب سایت اتودسک می توانید تفاوت این نسخه ها را بایکدیگر ببینید. نرم افزار اتوکد اگر به درستی آموزش داده بشود، می تواند زمینه ساز رشد و پیشرفت شما در بازار کار باشد. به همین منظور پیشنهاد می کنیم تا معرفی آموزش این نرم افزار را در وب سایت های متفاوت بخوانید و آموزش دیدن را شروع کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره آموزش اتوکد autocad در ورآورد با آموزشگاه ما در ارتباط باشید.
معرفی کسب و کار و نحوه در آمد با نرم افزار اتوکد AutoCAD
به وسیله نرم افزار اتوکد شغل های بسیاری به وجود آمده اند. این نرم افزار قدرتمند مسیری هموار را برای شما فراهم می کند تا به درآمد برسید. از فواید یادگرفتن این آموزش می توان به این موضوع اشاره کرد که پس از اتمام تعداد جلسات دوره، می توانید وارد بازار کار بشوید و تجربه کسب کنید. طبق مشاهده ها و نحوه تدریس، یادگیری قسمت دو بعدی نرم افزار اتوکد چیزی حدود سه هفته و قسمت سه بعدی آن بین یک تا سه ماه طول می کشد. برای کسب اطلاعات بیشتر و یادگیری مطالب حیرت انگیز درخصوص آموزش اتوکد auticad در وردآورد به آموزشگاه ما سر بزنید.
بازار کار اتوکد و جایگاه اجتماعی فردی که این شغل رو انتخاب کرده
نرم افزار اتوکد همان طور که احتمالا تا اینجا دیده اید، بازار کار روشن و پر درآمدی می باشد. آینده این شغل چه در ایران و چه در خارج از کشور بسیار روشن و امیدوارکننده است. شما پس از طی کردن تعداد جلسات دوره های آموزشی نرم افزار اتوکد می توانید تمرین کنید و پس از مسلط شدن به نرم افزار وارد بازار کار بشوید. ساختمان سازی و پروژه های عمرانی از کارها و مشاغل بسیار پولسازی هستند و همان طور که پیش تر دیدیم، نرم افزار اتوکد مانند الفبای این مشاغل می باشد.
پروژه های ساختمانی و معماری، به افرادی که به کمک نرم افزار اتوکد می توانند نقشه برداری کنند و ترسیم سه بعدی انجام دهند، نیاز دارند. بسیاری از پروژه ها امروزه برای درک بهتر کارفرما ترسیمات را هم به صورت دو بعدی و هم به صورت سه بعدی ارائه می دهند. امکان انجام پروژه های این چنینی در نرم افزار اتوکد وجود دارد و افراد می توانند ترسیمات خود را به صورت دو بعدی و سه بعدی انجام بدهند.
نحوه تدریس این نرم افزار در آموزشگاه ما به گونه ای می باشد که شما از پشتیبانی استاد از دانشجو به صورت مادام العمر بهره مند می شوید و می توانید در ادامه با استادهایتان کار کنید. همچنین می توانید در پروژه های مختلفی که در دست گرفتید، اگر به مشکلی برخورد کردید، از استادهایتان سوال بپرسید و اشکالاتتان را برطرف کنید. پیشنهاد می کنیم که برای کسب اطلاعات بیشتر درباره تعرفه قیمت دوره آموزش اتوکد autocad در وردآورد با آموزشگاه ما تماس حاصل نمایید.
شما هنگامی که توانستید با تمامی بخش های نرم افزار اتوکد کار کنید و به تمامی این قسمت ها مسلط شدید، می توانید در دفاتر معماری استخدام شوید. شما با انجام نقشه های فاز یک و دو و طراحی و ترسیم نقشه های دو بعدی و سه بعدی می توانید به درآمد برسید. همچنین می توانید به صورت فریلنسری کار کنید و پروژه قبول کنید. وب سایت های فریلنسری بسیاری وجود دارند که شما می توانید از آنها پروژه دریافت کنید و شروع به کار کنید.
همچنین می توانید کار آزاد راه اندازی کنید و یک پروژه برای خودتان شروع کنید. البته این گزینه نیاز به سرمایه اولیه هنگفتی می باشد ولی اگر قصد شروع چنین کاری را دارید اصلا درنگ نکنید و با کمک افرادی که به این نرم افزار مسلط هستند کارتان را شروع کنید. همچنین می توانید از استادهایتان کمک بخواهید و از آنها در خصوص کارتان مشاوره بگیرید.
نکاتی برای حرفه ای شدن در نرم افزار اتوکد AutoCAD
در ابتدا باید به این نکته اشاره کنیم که حرفه ای شدن در نرم افزار اتوکد نیازمند این است که شما با تمامی ابزارهای موجود در نرم افزار آشنا باشید و روش کار با هرکدام را بدانید. نرم افزار اتوکد با ویندوز سازگار می باشد و اگر شما کاربر ویندوز هستید، هنگام کار با این نرم افزار به مشکل عجیبی برخورد نخواهید کرد. در ادامه تعدادی از نکته های مورد نیاز برای حرفه ای شدن در نرم افزار اتوکد را می بینیم:
- با ابزار هدایت (navigating tools) آشنا باشید. اگر می خواهید شروع کنید و هنوز طرحی ترسیم نکرده اید از طرح های آماده کمک بگیرید و با ابزار هدایت مثل zoom in، zoom out و zoom extend کار کنید و اشکال های خود را همین جا برطرف کنید. اگر در آینده پروژه های عظیمی در دست گرفتید، دیگر نباید هنگام استفاده از ابزار هدایت لنگ بزنید.
- روش به کارگیری ابزارهای طراحی را تمام و کمال یاد بگیرید و اجازه ندهید هیچ اشکالی برایتان باقی بماند. این قسمت از نرم افزار اتوکد تقریبا فرار بوده و ممکن است یک هفته بعد از آموزش آن را از یاد ببرید. درنتیجه حتما تمرین کنید و کار با ابزار طراحی را در این نرم افزار یاد بگیرید.
- تمامی این ابزارها یک روش به کارگیری به خصوص دارند و یادگیری هرکدام از این روش ها در روز اول ممکن است اندکی چالش برانگیز باشد. خط دستور (command line) به شما می گوید که کجا چه کاری انجام دهید. به طور مثال هنگامی که شما بخواهید داخل نرم افزار اتوکد به کمک ابزار خط (line) یک خط رسم کنید، خط دستور به شما می گوید که نقطه شروع خط را مشخص کنید. نقطه شروع خط را هرجا که مدنظرتان هست، با یک کلیک مشخص می کنید. سپس خط دستور به شما می گوید که نقطه اتمام خط را مشخص کنید. نقطه اتمام خط را داخل صفحه با یک کلیک مشخص می کنید و خط شما رسم می شود. خط دستور نیازی به دانش پیچیده ای ندارد و اگر اندکی به زبان انگیلیسی مسلط باشید می توانید بفهمید و در راه استفاده از نرم افزار اتوکد گم نشوید. می توانید برای اینکه نمونه دستورات خط دستور را ببینید، خودتان آزمون و خطا کنید و یا در وب سایت های مختلف نمونه های متفاوت خط دستور را مشاهده کنید.
- برای اینکه در نرم افزار اتوکد طراحی و ترسیمی دقیق داشته باشید، باید وارد کردن مختصات را جدی بگیرید. وارد کردن مختصات اگر دقیق انجام نشود، منجر به خرابی طرح می شود.
- ابزار تغییر (modify tools) نیز مانند ابزارهای دیگر از نامشان مشخص است که چه کاری انجام می دهند. شما می توانید با قرار دادن موس روی آیکون ابزار مدنظرتان توضیحات آن را بخوانید و یا باتوجه به خط دستور پیش بروید.
- انتخاب شی (object selection) ابزاری برای دستکاری و ایجاد تغییر در اشیا موجود در طرحتان می باشد. اگر به این موضوع علاقه دارید، پیشنهاد می کنیم تا به بخش سه بعدی کردن طرح و اشیا در اتوکد در این مقاله بروید و ادامه مطلب را از آنجا دنبال کنید!
- حاشیه نویسی و سبک ها (annotation and styles) مرحله بعدی حرفه ای شدن در نرم افزار اتوکد می باشد. حاشیه نویسی قسمت هایی از طرح یا نقشه شما می باشد که هندسی و طبقه بندی شده نیست. مانند هاشورها، جدول ها و متونی که برای توضیح کنار طرح می نویسید. سبک ها به شما می گویند که حاشیه نویسی شما باید چه شکل و شمایلی داشته باشد. به طور مثال این نکته که متون توضیحی کنار طرح را در چه اندازه ای بنویسید تا هنگام خروجی گرفتن قابل خواندن باشد، می تواند نکته ای چالش برانگیز باشد که می توانید با استفاده از مقیاس حاشیه نویسی از شر مشکلات حاشیه نویسی راحت شوید. اگر در شرکتی مشغول به کار هستید که یک سبک و استاندارد مشخص دارد، نیازی به فکر کردن درباره حاشیه نویسی نیست و فقط کافی است که طبق همان استاندارد پیش بروید.
- مدیریت طراحی (drawing management) به شما یاد می دهد تا طرحی را ترسیم کنید که تغییر دادن آن آسان باشد. نتیجه دلخواه طراحی و ترسیم با نرم افزار اتوکد سریع تمام کردن فرایند طراحی نیست، بلکه شما باید بیاموزید که طرحی را پیدا کنید که قابل تغییر باشد. در این قسمت شما با لایه ها (layers)، قرارگیری صفحه ها (sheets set) و طرح بندی (layouts) آشنا خواهید شد.
- طرح قابل استفاده (reusable content) به شما این امکان را می دهد تا از اشیا (object) تکراری در طرح خود استفاده کنید. به طور مثال در طراحی یک ساختمان احتمالا یک شی مستطیل شکل به تعداد بالایی استفاده شود. نرم افزار اتوکد به شما این امکان را می دهد تا آن شی را بلاک (block) کنید و با اشیای تکراری کار کنید.
- همکاری در طراحی (design collaboration) به درد افرادی می خورد که در شرکت و با تیم های بزرگ کار می کنند. فرض کنید شما در تیم طراحی یک پروژه هستید و قسمتی از طرح به شما واگذار شده است. بقیه افراد تیم نمی توانند منتظر بمانند تا شما طرح خود را تکمیل کنید و برای آنها بفرستید و تازه آنها روی طرح شما کار کنند و روی طرح خود پیاده سازی کنند. شما در نرم افزار اتوکد می توانید به صورت همزمان با همکاران خود در فایل های مجزا کار کنید و به خطا برخورد نکنید.
- حتما تمرین کنید و یک پروژه واقعی طراحی کنید. رسم خطوط بدون هدف شاید در ابتدا به سرعتتان کمک کند ولی بهتر است خودتان را در پروژه های متفاوت به چالش بکشید و طرح های متفاوت خلق کنید.
برای حرفه ای شدن در نرم افزار اتوکد، پس از اتمام آموزش و طی کردن تعداد جلسات دوره آموزش اتوکد autocad در وردآورد، پروژه پیدا کنید و آزمون و خطا کنید. هرچه بیشتر با ابزار متفاوت کار کنید کار با نرم افزار اتوکد را راحت تر یاد می گیرید و به سرعت حرفه ای می شوید. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره هزینه آموزش اتوکد autocad در وردآورد به آموزشگاه ما سر بزنید.
اپلای یا مهاجرت به وسیله یادگیری اتوکد autocad
اپلای یا مهاجرت به وسیله ای شغل و یادگیری نرم افزار اتوکد مانند نرم افزارهای دیگر و شغل های این چنینی به مهارت شما بستگی دارد. نیاز به افراد مسلط به اتوکد روزبه روز بیشتر می شود و شرکت ها به دنبال افرادی هستند که می توانند با این نرم افزار کار کنند. شما می توانید با اندکی تمرین و انجام پروژه های مختلف پورتفولیو و رزومه جمع آوری کنید و بدون مشکل اپلای کنید. فقط کافی است تا تعداد جلسات دوره آموزشی اتوکد را بگذرانید و درباره آینده این شغل مطالعه کرده باشید.
سه بعدی کردن طرح در نرم افزار اتوکد AutoCAD
به طور کلی در نرم افزار اتوکد چند مدل سه بعدی داریم که هرکدام از این مدل ها دسته های متفاوتی از قابلیت ها را در اختیار ما قرار می دهد. پیشنهاد می کنیم حتما در وب سایت های مختلف مقاله هایی در رابطه با انواع مدلسازی در اتوکد بخوانید. در ادامه سه نوع از مدل های سه بعدی اتوکد را باهم می بینیم:
- Wireframe طراحی اولیه یا همان طرح مرجع می باشد که به عنوان چارچوب مدلسازی استفاده می شود.
- Solid Modeling به نماهای اولیه ویژگی می دهد و طرح را تقسیم بندی می کند.
- Surface Modeling کنترلی مناسب برای دستکاری طرح را در اختیار طراح قرار می دهد.
یک طرح سه بعدی شامل ترکیبی از این مدل ها می باشد. شما می توانید هرکدام از این سه مدل بالا را به یکدیگر تبدیل کنید. یکی از امکاناتی که نرم افزار اتوکد در اختیار شما قرار می دهد نمایش مدل های سه بعدی (3D Orbit) می باشد که به شما امکان عوض کردن زاویه دید را می دهد. می توانید با کمک این گزینه از زوایای مختلف طرح خود را بررسی و آنالیز کنید. شما با راست کلیک کردن روی این گزینه به یک منو از امکانات دسترسی پیدا می کنید که برخی از این امکانات را باهم می بینیم:
- تغییر بین سبک های نمایش مانند X-Ray، Realistic و Conceptual
- تغییر پرسپکتیو
- انتخاب نماهای از پیش تعیین شده مانند جلو، بالا و غیره
دستورهای نرم افزار اتوکد که در طرح های دو بعدی استفاده می شوند در طرح های سه بعدی نیز قابل استفاده می باشند. برای مثال شما برای چرخاندن یک شی دو بعدی می توانید با دستور Rotate این کار را انجام دهید. همچنین در طرح های سه بعدی می توانید از دستور 3DRotate استفاده کنید و شی مورد نظر خود را حول محور مورد نظرتان بچرخانید. پیشنهاد می کنیم تا حتما فیلم های آموزشی موجود در اینترنت در زمینه سه بعدی کردن طرح های دو بعدی در اتوکد را تماشا کنید و همزمان با آن تمرین کنید تا به خوبی این مبحث جذاب را یاد بگیرید. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره هزینه آموزش، قیمت، ساعت تدریس و نحوه تدریس اتوکد به آموزشگاه ما مراجعه نمایید.
میانبرها و دستورات در اتوکد AutoCAD
میانبرها (Shortcuts) و دستورات (Commands) در عین تفاوت به هم مربوط هستند. میانبرها متشکل از کیبورد و کلیدهای عملکردی (مانند کلیدهای F در بالای کیبورد) هستند و به شما کمک می کنند تا یک تابع را در اتوکد بدون تایپ چیزی اجرا کنید. فقط کافی است تا کلیدهای مربوط به تابع را به ترتیب درست فشار بدهید تا تابع انجام بشود.
دستورات گروهی از کلمات می باشند که یک عملکرد خاص را اجرا می کنند. دقیقا برعکس میانبرها برای استفاده از دستورات باید خود دستور را کامل تایپ کنید تا کاری که می خواهید انجام بشود. معمولا برای اجرای دستورات در نرم افزار اتوکد کافی است کاری که می خواهید انجام بدهید را تایپ کنید و نیاز به حفظ کردن چیزی نیست؛ درحالی که برای استفاده از میانبرها نیاز است که کلیدها را حفظ کنید که البته به مرور زمان ملکه ذهنتان می شود.
به طور مثال کلید میانبر E به منظور فعال سازی دستور Erase برای پاک کردن اشیای موردنظر در طرحتان استفاده می شود.
میانبرهای ترکیبی همان کلیدها هستند به علاوه CTRL. به طور مثال مانند تمام نرم افزارهای دیگر اینجا هم برای ذخیره طرحتان می توانید از CTRL+S استفاده کنید تا پروژه تان در هر مرحله که هست ذخیره شود. میانبرهای ترکیبی دیگری نیز وجود دارند که مخصوص خود نرم افزار اتوکد هستند. برای مثال میانبر CTRL+A همه عناصر داخل طرح شما را به طور همزمان انتخاب (Select) می کند. این میانبر به درد وقتی می خورد که شما می خواهید طرحتان را کامل جابه جا کنید و آن را جای دیگری پیست کنید.
دستورات همان هایی بودند که باید داخل نرم افزار تایپ می کردیم. دستور Cal به شما این امکان را می دهد که داخل خود نرم افزار اتوکد محاسبه انجام دهید و هربار برای انجام محاسبات از نرم افزار خارج نشوید و به سراغ ماشین حساب نروید. همچنین می توانید با کمک دستور Dist فاصله بین دو نقطه در طرح را پیدا کنید. دستور موردعلاقه من Oops به درد زمانی می خورد که تغییراتی روی طرح ایجاده کرده باشید و ناخواسته آن را پاک کرده باشید. این دستور کمک می کند تا کل طرح را ریکاوری کنید. البته می توانید اینجا از دستور Undo نیز استفاده کنید ولی این گزینه نمی تواند کامل طرح را ریکاوری کند.
کلام آخر
در این مقاله با نرم افزار اتوکد، ویژگی ها و کاربردهای آن آشنا شدیم و بازار کار و شرایط اپلای و مهاجرت به وسیله ای شغل را بررسی کردیم. این نرم افزار بسیار کاربردی و جذاب می باشد و اگر با خواندن این مقاله حس کردید که به آن علاقه دارید حتما به دنبال آموزش دیدن و تمرین باشید.